Opvolger gezocht op extensieve melkveebedrijf 

Melkveehouder Josef Pruys
Kranenburg Duitsland
josef.pruys@gmx.de

Net over de grens ten oosten van Nijmegen woont en boert melkveehouder Josef Pruys.
Samen met zijn vrouw hebben zij een mooi boerenbedrijf. Gelegen op een historische terp en omringd door een grote huiskavel omzoomd met hagen. Zij melken momenteel +/- 90 koeien (10.000l/koe/jaar) met 1 melkrobot. Momenteel werken zij samen met een lokale hogeschool om een permacultuur project van de grond te krijgen op 2ha.

Josef en zijn vrouw hebben 2 kinderen, maar geen opvolger voor het bedrijf. Wat zij belangrijk vinden is dat er een opvolger komt die op een extensieve wijze door wil boeren. Een afbouw van de koeien mag, maar zij vinden wel dat koeien deel moeten blijven uitmaken van het bedrijf. Hier ligt ook het verdienmodel.

Ideaal stellen zij zich voor dat 1 of meerdere opvolgers de komende jaar/jaren meewerken op het bedrijf en dat er een vertrouwensband ontstaat, waarna er een geleidelijke overdracht plaatsvind.
Op dit moment is er geen extra woning beschikbaar op het bedrijf en zou er gekeken moeten worden naar iets van een tiny house. Op den duur zou de boerderijwoning ook worden overgedragen aan de opvolger.