10 dec Kapitaloceen: plek van hoop en actie

Zaterdag 10 december samenwerkdag bij Kapitaloceen in Gorssel

Hallo!

Welkom bij Places of Hope & Resistance van Toekomstboeren (agro-ecologische boeren organisatie), ASEED (kort voor “Action for Solidarity, Environment, Equality and Diversity”, een organisatie bekend van o.a. het “Food Autonomy Festival”, “Reclaim the Seeds” en acties zoals “Behoud Lutkemeer”) en Boerengroep (een stichting die onderzoek en agro-ecologische initiatieven wereldwijd met elkaar verbindt). We nodigen je graag uit voor onze tweede pilot!

Dit initiatief is bedoeld om agro-ecologische boeren, activisten en een breder geïnteresseerd publiek dichter bij elkaar te brengen. Voor agro-ecologische boeren is het soms moeilijk om hun boerderij te verlaten en tijd te vinden voor activisme buiten hun werk om en activisten (evenals veel anderen) hebben een grote kans om zichzelf te overwerken. Beiden kunnen een plaats en wat gezelschap gebruiken om te regenereren. Places of Hope & Resistance wil deze plaats graag creëren, met als doel om allemaal sterker naar huis te gaan. Aangezien dit echter pas de tweede bijeenkomst is, zal er een open gesprek zijn om jullie input te krijgen over wat jullie precies nodig hebben of wensen van dit project.

Voor dit evenement zijn we uitgenodigd om op Zaterdag 10 December David & Dido van Kapitaloceen en CSA “de Egel” in Gorssel (nabij Zutphen) te komen helpen. Ze hebben een paar grotere taken waarvoor ze wat extra handen kunnen gebruiken, en laten je ook graag zien wat daar wordt gedaan om ervoor te zorgen dat dit stuk land het klimaat en de biodiversiteit beschermt en regenereert.

Programma:

10.30 – 11.00 Inloop & kennismakingsronde

11.00 – 11.30 Introductie Kapitaloceen

11.30 – 15.30 Meehelpen op het land (verwijderen van aardbeien stellages om bomen te kunnen planten)

15.45 – 17.30 Open gesprek over Places of Hope & Resistance & afsluiting

We willen dat dit project inclusief is. Heb je iets specifieks nodig om mee te kunnen doen? Vind je het moeilijk om fysiek te helpen, maar wil je toch graag een steentje bijdragen? Of mis je informatie? Aarzel niet en stuur ons gerust een mailtje! Er zal een carpool groep / oproepmogelijkheid zijn. Reageer op de mail als je graag mee wil doen met carpoolen.

Stichting Kapitaloceen heeft als doel om kapitaal bijeen te brengen voor het vrijkopen van landbouwgrond die voorheen werd gebruikt voor monocultuur/ intensieve veeteelt. Van deze grond leven vanaf het moment dat het gekocht is een kleine groep mensen en een grote groep niet-mensen samen. En samen beslissen ze, zo goed en zo kwaad als dat gaat, wat er gebeurt. lees meer

Bij Agroecologische Pluktuin de Tuinen van de Egel vindt je een tuinderij en een stuk boomgaard waar ecologische groenten worden verbouwd voor mensen. Daarnaast vindt je heel veel plek voor ander leven. De tuinen van de egel zijn gefinancierd door stichting Kapitaloceen, en worden beheerd volgens haar voorwaarden. Lees meer

Adres: De tuinen van de egel liggen aan de Gorsselse Enkweg, net ten westen van nummer 6. De pluktuin ligt, vanaf de weg gezien, achter de kersenboomgaard. Je kunt ons bereiken op info@tuinenvandeegel.nl

Hoe te bereiken:

Auto’s kunnen op het terrein geparkeerd worden. In de aanmeldlink is een carpool optie.

Met het OV: Vanaf station Deventer gaat bus 81 richting Zutphen. Stap uit bij halte Kerkhof en loop 11 minuten. Is dat te ver lopen en zou het helpen om opgehaald te worden? Stuur ons een mailtje! 

p.s. natuurlijk is er tijd voor pauze om uw lunch te eten, maar er wordt helaas geen lunch verzorgd door het project. Gereedschap, koffie, thee en koekjes zullen voor iedereen beschikbaar zijn! Vergeet je regenkleding niet en neem een ​​paar stevige schoenen/laarzen mee! Mocht je deze niet hebben of iets anders nodig hebben, laat ons dit weten!

Reserveer jouw plekje via Eventbrite

Contact ons via places@toekomstboeren.nl of +31611655302