Places of Hope & Resistance

We willen je uitnodigen voor een workshop op 14 Februari tijdens de Agroecologie Netwerk bijeenkomst over het opzetten van een netwerk voor het samenbrengen van activisten & boeren. Het concept tot nu toe, met de titel ‘Places of Hope and Resistance’ is een netwerk, gelinkt aan een website, waarbij agroecologische boeren hun boerderijen en tuinderijen open kunnen stellen voor organisaties en activisten om te gebruiken voor bijeenkomsten.

Andersom kunnen boeren en tuinders via dit netwerk aangeven wanneer ze extra handen kunnen gebruiken op hun boerderij/erf/tuin en een oproep doen voor vrijwilligers. Het concept is nog in een beginfase, maar om het verder te kunnen uitwerken vragen we boeren, activisten, en andere betrokkenen bij het Agroecologisch Netwerk om met ons mee te denken. Je input tijdens deze workshop op de aankomende conferentie helpt ons verder in het verwezenlijken van dit netwerk!

Voorbeeld van een bestaand en vergelijkbaar netwerk in Wallonie is Brigades Paysannes (op hun Facebook staan ook engelstalige aankondigingen) en in Vlaanderen Landbouwbrigades  (nog in ontwikkeling).

Meld je aan voor maandag 14 februari overdag in Amsterdam via info@toekomstboeren.nl onder vermelding van ‘Places of Hope’