Publicaties

permacultuurWij publiceren niet alleen online, maar ook op papier.

Als eerste uit een reeks bundels van
inspirerende initiatieven in agro-ecologie en voedselsoevereiniteit, delen we met trots de “Permacultuur en Voedselbossen” bundel.
–Uitverkocht–

Land bundel titelpaginaOnze tweede bundel is een samenwerking met de BD vereniging en heet “LAND ruimte voor nieuwe boeren“. Deze bundel staat vol met inspirerende verhalen over hoe je aan land kunt komen als nieuwe of vernieuwende boer. Als je lid van Toekomstboeren wordt krijg je hem gratis thuisgestuurd.  De publicatie is een onderdeel van een drieluik waarin we ruimte voor nieuwe boeren verder ontwikkelen.

Nieuwe Markten – Delen in de voedselketen” 
In dit boekje worden tal van innovatieve bedrijven uitgelicht.
Bomvol informatie en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in diverse landbouw en voedselsystemen.

 

— Nieuw! —
“Land voor Agro-Ecologie –
Op weg naar zeggenschap voor boeren en burgers”

Een prachtige publicatie over problemen waar boeren tegenaan lopen met land en oplossingen waar ze mee bezig zijn op het gebied van pacht, commons en agro-ecologie.

 

Bestel de bundels via dit formulier
1 bundel: €7,50 (€5,- voor leden van Toekomstboeren)
2 bundels: €12,50 (€10,- voor leden van Toekomstboeren)
Vanaf 3 bundels of meer: €5,- per stuk

Over Land en Grond publiceerde vereniging Toekomstboeren i.s.m. TNI het visie stuk Grond van Bestaan, dat via de link in zijn geheel als PDF te lezen is.

Hoe kan je duurzaam pachten bij gemeenten of je landbouw initiatief via de commons organiseren? We maakten er een brochure van. Lees meer.

In samenwerking met Toekomstboeren, het CSA netwerk en de Wageningen University ging Elske Hageraats, tuinder bij de Ommuurde Tuin, bij boeren langs, opzoek naar boereninitiatieven voor een eerlijk loon. Ze schreef er een boekje over met uitgewerkte, praktische voorbeelden die boeren zelf kunnen gebruiken om een eerlijk loon te gaan genereren. Lees meer of bestel hier

Blijf in de toekomst gemakkelijk op de hoogte over onze publicaties door je aan te melden voor de nieuwsbrief of door lid te worden.