Bundels

(foto: ateliervansaskia.nl)

Sinds 2015 publiceert Toekomstboeren bundels over inspirerende initiatieven in agro-ecologie en voedselsoevereiniteit. De bundels zijn thematisch en bestaan uit verhalen uit het veld. Deze worden afgewisseld door pittige opinies, geestige columns en toegankelijke overzichten.

Bestel de bundels via dit formulier
1 bundel: €7,50 (€5,- voor leden: Toekomstboeren en Toekomstgenoten)
2 bundels: €12,50 (€10,- voor leden: Toekomstboeren en Toekomstgenoten)
Vanaf 3 bundels of meer: €5,- per stuk

permacultuur

Bundel: Permacultuur en Voedselbossen. (Toekomstboeren, 2015). De eerste uit een reeks bundels van inspirerende initiatieven in agro-ecologie en voedselsoevereiniteit. –Uitverkocht–

Land bundel titelpaginaBundel: Land – Ruimte voor nieuwe boeren. (Toekomstboeren en BD-vereniging, 2016). Succes-verhalen van veerkrachtige ondernemers die geen grond erven van hun ouders en tóch startten in de landbouw.

Bundel: Nieuwe Markten – Delen in de voedselketen. (Toekomstboeren, 2018).
In dit boekje worden tal van innovatieve bedrijven uitgelicht. Bomvol informatie en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in diverse landbouw en voedselsystemen.

Bundel: Land voor Agro-Ecologie – Op weg naar zeggenschap voor boeren en burgers. (Toekomstboeren, 2021). Een prachtige publicatie over problemen waar boeren tegenaan lopen met land en oplossingen waar ze mee bezig zijn op het gebied van pacht, commons en agro-ecologie.

Bundel: Samenwerken voor Agroecologie: Hoe boeren en burgers het heft in eigen hand nemen voor systeemverandering.  (Toekomstboeren, Voedsel Anders en StreekWaar, 2022). Op veel plekken tegelijk komen initiatieven op van mensen die het heft in eigen hand nemen: het is tijd voor systeemverandering. Lees in deze publicatie hoe boeren en burgers dit organiseren.  

Handboek: Handboek voor startende Commons boerderijen. (Land werkgroep Toekomstboeren, 2022). Commons: het woord zoemt rond. Al heeft het een eeuwenoude oorsprong, de filosofie en praktische toepassing van ‘land als gemeengoed’ krijgt opnieuw voet aan de grond in een hedendaagse context. Maar wat is het nou precies? Hoe start je er mee?

Publicatie: Werkplaats Agroecologie (Werkplaats werkgroep Toekomstboeren, 2024). Veel boeren en tuinders experimenteren op kleine schaal met natuurgerichte landbouw-praktijken die de autonomie van de boer vergroten. Voor drie thema’s hebben we de eerste ontwikkelingen en bevindingen op papier gezet: zelf veenvrij opkweken, no-dig tuinbouw en kleinschalige werktuigen.

Handboek: Your land, my land, our land: Grassroots strategies to preserve farmland and access to land for peasant farming and agroecology. Bijdrage Toekomstboeren aan hoofdstuk 6. Nyeleni, 2020.

Procesrapport: Grond op een Weegschaal: Op weg naar eigenaarschap van grond. Door WEEG, Economy Transformers, Toekomstboeren en anderen, 2020.

Blijf in de toekomst gemakkelijk op de hoogte over onze publicaties door je aan te melden voor de nieuwsbrief of door lid te worden.

Menu