19 november Festival ReGeneratie

Steun stichting ReGeneratie!

Doe mee met de crowdfunding en ons festival op 19 november 2022!

Stichting ReGeneratie is opgericht door Jordy, Louise en Pablo, 3 alumni van de WUR die al 4 jaar voedselbos Droevendaal beheren op het proefterrein van de universiteit. De stichting doet onderzoek naar kleinschalige complexe agroforestry en voedselbossen om een serieus antwoord te bieden op vraagstukken rondom voedsel, biodiversiteit en bewustzijnsverandering. Met name om de jongere generatie van toekomstboeren middelen te geven voor de realisatie van kleinschalige, regeneratieve voedsel gemeenschappen.

Voedselbos Droevendaal is onze thuisbasis waar we experimenteren en veel verschillende onderzoeken coördineren in samenwerking met de WUR. In Droevendaal organiseren we ook wekelijkse ecoliteracy-lessen voor schoolkinderen. Daarnaast ontwikkelt Stichting ReGeneration 5 proefprojecten in samenwerking met grondeigenaren en jonge ondernemers. Deze leer- en demonstratieprojecten vormen de basis voor het open-source kennisplatform dat de stichting ontwikkelt.

Steun ons en vier met ons mee op 19 november! We vieren dat we stichting ReGeneration hebben opgericht en ook Treevember: de tijd om bomen te planten. Last but not least vieren we de overvloedige appeloogst van dit jaar!

Kom genieten van deze dag met rondleidingen, workshops, muziek, bomen planten, eten uit de streek en alles gemaakt van appels! We planten bomen en geven workshops over voedselbos ontwerp, koken met eikels, wilde planten en meer! Er is ook een programma en een doorlopende activiteiten hoek voor kinderen! 

Programma:

10:30 Welkom 

11:00 Kinderactiviteit en Rondleiding 1 

13:00 Bomen planten en workshop ronde 1

15:00 Rondleiding en Workshop Ronde 2

18.00 Einde

Doorlopend: muziek en drankjes/hapjes/maaltijden

Help ons mee! Het festivalbezoek is op donatie basis.

Met het ingezamelde geld kopen we plantgoed, maken we een buitenlokaal voor de kinderen die wekelijks in ons voedselbos komen en zetten wij ons onderzoek voort.  

Meld je hier aan en doneer:

 ReGeneratie: voor een bloeiende generatie van voedselbossen (thepollinators.org)

Er kunnen maar 100 mensen komen dus meld je aan voor 13 november! 

Praktisch: Ga naar Kielekampsteeg 32 in Wageningen. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer! Beperkte parkeergelegenheid aanwezig.

Voor vragen: louise@stichtingregeneratie.nl

Voor meer informatie zie www.stichtingregeneratie.nl

Tot dan!