Restaurant de Kas zoekt stagair voor tuinderij

Met stagevergoeding.
Bij restaurant De Kas in Amsterdam worden dagelijks eigen geteelde groenten, fruit en kruiden geserveerd. De meeste groenten zijn afkomstig van onze tuinderij in Zuidoostbeemster.

Daar telen we ruim 50 verschillende soorten groenten en kruiden in de volle(klei!)grond (1500m²) en onder koud glas (1300m²). In de ruime tuin rondom het restaurant zijn ook diverse groenten, kruiden en fruitbomen te vinden. De gasten worden ontvangen in een historische kweekkas in park Frankendael, waar ook een deel kas wordt gebruikt voor groenteteelt, hydroponics, opkweek, en kiemgroenten. 

Een stage bij ons houdt in dat je zowel ervaring opdoet in de kleigrond in de Beemster als in de tuin en kas bij het restaurant. Naast de teeltwerkzaamheden van diverse groenten leer je ook over het gebruik van biologische inzet (sluipwespen etc.) om plagen in bedwang te houden, compost, samenwerking met de keuken, en een beetje over onderhoud van fruitbomen, tuinplanten, en kamerplanten. We telen jaarrond, maar in de zomer is er aanzienlijk meer te doen dan in de winter. Het is dus fijn als je de meeste stagedagen kan indelen in de zomer. Het is ook handig als je voor de zomer kan beginnen, zodat je al wat wegwijs bent voor de drukte. 

Je komt terecht in een klein team van vaste teeltmedewerkers met diverse achtergronden in de groenteteelt, en een groot (minstens zo gezellig) restaurant team. Je ontvangt stagevergoeding. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Reageren
Stuur een mail naar yentestor@gmail.com of bel 0637286127

Meer weten: www.restaurantdekas.nl