Ruimte voor agro-ecologische tuinderij gezocht

Mijn naam is Eddy Hutjes (37) en ik geloof in lokale en ecologische voedselproductie als alternatief voor het huidige mondiale voedselsysteem.

Het is mijn ambitie om een eigen tuinderij te starten waar op agro-ecologische wijze (meerjarige) groenten en fruit worden geteeld en direct worden afgezet aan de consument. Mijn ambitie voor het starten van een eigen tuinderij komt voort uit een intrinsieke behoefte tot zelfbeschikking en aan zelfvoorzienend zijn, aan contact met de natuur en uit interesse voor de herkomst van ons voedsel en de impact van onze voedingskeuzes op het milieu en onze samenleving.

In 2016 ben ik gestart met de opleiding biologisch-dynamische landbouw aan de Warmonderhof met als studierichting Stadslandbouw. In 2017 heb ik mijn toenmalige baan opgezegd om mij volledig te kunnen richten op mijn studie. Gedurende mijn studie ben ik werkzaam geweest bij verschillende biologische tuinbouw- en veehouderijbedrijven. De kennis en ervaring die ik tijdens mijn studie en werkstages heb opgedaan hebben mij geholpen in het vormen van een duidelijke visie op onze voedselproductie en onze verhouding tot de natuur en de aarde.
Nu wordt het tijd voor de volgende stap.

Om mijn ambitie te realiseren ben ik op zoek naar een perceel landbouwgrond van circa 2 hectare. Dit perceel ligt om en nabij Apeldoorn, Arnhem, Ede, Zutphen, Amersfoort, Deventer of Zwolle. Belangrijk is dat het perceel de mogelijkheid biedt tot wonen (of het bouwen van een woning) en dat de aanplant van (fruit)bomen toegestaan is in het bestemmingsplan.

Ben je eigenaar van een stuk grond waarop ik mijn boerenbedrijf zou kunnen realiseren en ben je geïnteresseerd? Dan kom ik graag met je in contact.
Stuur mij een bericht via eddyhutjes@gmail.com