Ruimte voor leerplek op Tuinderij De Volle Grond – Amelisweerd Utrecht

De tuin ligt op het prachtige landgoed Amelisweerd, aan de rand van Utrecht bij Bunnik.

Kenmerken:

– 1ha klei/zavelgrond met 130 groentepakketten in CSA systeem en afzet aan biologisch restaurant op het landgoed.

– Zorgdeelnemers onder begeleiding van werkbegeleiders op de tuin, een klein team en gemoedelijke sfeer.

– Historische moestuin op landgoed Amelisweerd, Utrecht Oost. Inclusief teelt van klein/lei/hoogstamfruit: druiven, kiwi, vijgen tegen de historische tuinmuur + bessen, pruimen en kiwibes in het land.

– Nieuw gebouwde historische druivenkas voor warmere teelten, die naast kruiden en bloemen kleine afname direct afgezet worden aan o.a restaurant en pakkethouders.

– een kleine toom kippen ter aanvulling van onze activiteiten

– Aandacht voor bodembeheer en diverse vormen van compostering, regeneratief beheer wbt grondbewerkingen, groenbemesters en experimenten met onderteelten van vaste en eenjarige planten. 

Kortom: We hebben een onderzoekende houding naar verschillende teeltwijzen in een draaiend productiebedrijf met als doel voor de tuin om externe input te verminderen en bodemprocessen te optimaliseren. 

De zorgtak ondersteunt het sociale en kleinschalige aspect van onze tuinderij. De rijke geschiedenis van de tuin (vroegere Aardvlo 1985-2012) is nog voelbaar in de manier van werken en denken, die vormen een ondersteuning voor de nieuwe ontwikkelingen van dit moment.

Benthe geeft als medeoprichter van Stichting In Goede Aarde regelmatig workshops over bodem en bodemleven op de tuinderij.

Lijkt dit jou wat? Stuur dan een mail naar info@tuinderijdevollegrond.nl
www.tuinderijdevollegrond.nl