Stageplaats voor Enthousiaste leergierige vakbekwaam medewerker teelt (niveau 2 of 3)

De veldlof in Vreeland is op zoek naar een stagiair.

Leer en ervaar de teelt van heel veel verschillende gewassen met de methode zonder grondkering (no till). Dat wil zeggen; niet spitten, niet freesen, geen zware machines maar voornamelijk handwerk, mulchen van de bodem en deze zo verrijken dat vochtregulering en opname van nutriënten optimaal is en plaagdieren natuurlijk in balans worden gehouden. Ervaar hoe luchtig de grond wordt als je er niet eens meer op mag lopen! Er is een kleine kas, en een halve hectare kleigrond waar op vaste bedden wordt gekweekt. Ook de oogst logistiek en verkoop kun je hier leren. Omdat deze tuin nog in opbouw is, is er ruimte voor inbreng, experimenten en is geen vraag te gek.

Behalve kunnen doorwerken is oog voor detail van belang (veel plantjes lijken bv in kiemfase op elkaar, en een lichte verkleuring van blad kan al belangrijk zijn) en enige handigheid is wenselijk, in grovere taken als een recht pad graven, maar ook bij uitplanten van tere plantjes. Ook is goed kunnen omgaan met aanwijzingen voor verbeteringen van de uitvoering van taken van belang, ik kan direct zijn maar altijd in een opbouwende sfeer, natuurlijk moet je door te ervaren nog veel leren, en het meteen goed aanleren is het halve werk. Enthousiasme voor deze manier van kweken is een must en openstaan voor allerlei ervaringen inclusief dingen die fout gaan, ook hier leren we van!

Leer in een open sfeer, met enthousiaste mensen die graag delen in hun kennis en ervaring maar vooral in hun enthousiasme voor de natuur en de positieve bijdrage hieraan. Leer zo veel als jij wil over het opzetten en draaien van een kleine allround kwekerij, niet hoe het moét, maar hoe het kán.

De periode en dagen per week zijn in overleg, lang meedraaien is het leerzaamst.

Marjolein Lausberg
m.lausberg@veldlof.nl

Kwekerij Veldlof
Nigtevechtseweg 37, Vreeland