Stageplek bij Stadsboer Jelle in Nijmegen

Hoi! Ik heb een plek voor een stagiair die komt leren en meedoen op mijn agro-ecologische pakkettentuinderij aan de rand van Nijmegen. Op 2500m2 teel ik via een no-dig systeem groentes voor 90 groentepakketten. Ik probeer zoveel mogelijk ruimte aan de natuur te geven in en rondom de tuinderij. Leden betalen naar draagkracht via een systeem van solidaire betaling en een vast dagdeel in de week is er een groepje vrijwilligers die helpen met grotere klussen.

Leren
Je leert bij mij door dingen te doen (zowel samen met mij als zelfstandig) en ik vind het belangrijk dat je al je vragen kan stellen. Denk aan het telen en onderhouden van zo’n 60 soorten groentes (eigen opkweek, zaaien, planten, folietunnelkas, omgaan met ongewenste kruiden en insecten, teeltplannen en het voeden van de bodem). Ik kan je de details en timing van het oogsten leren en alles wat komt kijken bij het maken van groentepakketten en de distributie. Ook kan ik je van alles vertellen over het opzetten van een no-dig tuinderij met relatief lage kosten en een systeem van solidaire betaling.

Geïnteresseerd?
Ik zoek iemand die het leuk vind om de kneepjes van het vak te leren en graag wil oefenen met de verschillende onderdelen van het telen.

Heb je interesse of een vraag? Neem dan contact op via info@stadsboerjelle.nl . Je bent welkom om een keer te komen kijken! Meer informatie vind je op www.stadsboerjelle.nl