Stageplek kleinschalige tuinderij op de Eemlandhoeve (vlakbij Amersfoort)

Voor komend seizoen is er ruimte om samen met tuinder Joël mee te werken in de moestuinen op de Eemlandhoeve. Er wordt gewerkt vanuit het ‘market garden’ principe met vaste bedden die niet mechanisch bewerkt worden. Binnen een strak teeltplan wordt er een grote diversiteit aan groenten en kruiden verbouwd die zo goed als allemaal zelf uit zaad opgekweekt worden. De groenten gaan wekelijks naar ongeveer 40 gezinnen die zelf hun pakket samenstellen uit een uitgebreid aanbod. Daarnaast worden de groenten ook gebruikt in het restaurant van de boerderij en gaan ze regelmatig naar een paar restaurants en winkels in Amersfoort. Op dit moment is het teeltoppervlak 0,15 hectare, maar voor komend seizoen zal dat verder uitgebreid worden. Als stagiair zal je ook ruimte krijgen om dit proces mee te maken, en hierin actief mee te denken of zelfs zelfstandig een aspect op te pakken.

Maar je komt niet alleen tussen de groenten terecht. De familie Huigen heeft op deze plek een weiland veranderd in een groene oase met volop biodiversiteit en ruimte voor ontmoeting. Een mooi voorbeeld van regeneratieve landbouw en de sociale kracht van het boerenerf, met als kern de potstal waar de kudde Blonde d’ Aquitaine vleeskoeien in de winter verblijven en die in de zomer omgetoverd wordt tot trouw- en feestzaal. Lees hier meer over de Eemlandhoeve.
Naast dat er veel te leren en te zien valt over de ecologische teelt van groenten, ontmoet je op de Eemlandhoeve ook veel mensen die op verschillende manieren met landbouw bezig zijn of die betrokken zijn bij transities naar een andere voedselcultuur.

Is dit een plek voor jou? Stuur dan een berichtje naar moestuin@eemlandhoeve.nl