Stageplek ‘no-till’ tuinderij (0,5h) op de Eemlandhoeve

Voor komend seizoen is er ruimte om samen met tuinder Joël mee te werken in de moestuinen op de Eemlandhoeve. Er wordt gewerkt vanuit het ‘market garden’ principe met vaste bedden die niet mechanisch bewerkt worden. Binnen een strak teeltplan wordt er een grote diversiteit aan groenten en kruiden verbouwd die zo goed als allemaal zelf uit zaad opgekweekt worden. De groenten gaan wekelijks naar ongeveer 50-60 gezinnen die zelf hun pakket samenstellen uit een uitgebreid aanbod. Daarnaast worden de groenten ook gebruikt in het restaurant van de boerderij en gaan ze wekelijks naar een paar van de beste restaurants in Amersfoort.
Maar je komt niet alleen tussen de groenten terecht. De familie Huigen heeft op deze plek een weiland veranderd in de mooiste boerderij van het Eemland. Een groene oase met volop biodiversiteit en ruimte voor ontmoeting. Een mooi voorbeeld van regeneratieve landbouw en de sociale kracht van het boerenerf.

Werkzaamheden
Je werkt op één of meer dagen mee met het oogsten, wassen, inpakken en klaarzetten van de bestellingen, hiervoor hebben we een fijne en efficiënte werkplek. Op andere dagen wordt er op de tuin gewerkt en wordt er voornamelijk (voor)gezaaid, uitgeplant, gewied en onderhoud gedaan aan bijvoorbeeld tomatenplanten in de kas. Daarnaast is de tuin nog volop in ontwikkeling en werk je dus ook mee met het aanleggen van nieuwe bedden en het opzetten van de infrastructuur daaromheen. Een nieuw stuk land moet nog helemaal ingericht worden en als stagiair zal je ook ruimte krijgen om dit proces mee te maken, hierin actief mee te denken of zelfs zelfstandig een aspect op te pakken.

Is dit een plek voor jou? Stuur dan een berichtje naar moestuin@eemlandhoeve.nl Of bel Joël: 0610692325 of kom een keer een kijkje nemen, het erf is gewoon toegankelijk voor bezoek!