Stichting Zaadgoed organiseert praktijkcursus ‘Selectie in eigen boerenhand’

Na een succesvolle eerste editie in 2020 organiseert Stichting Zaadgoed wederom deze cursus om boeren, tuinders en andere geïnteresseerden in Nederland en België, handvaten te bieden om zelf met plantenveredeling en instandhouding van rassen aan de slag te gaan en zo een brede basis te ontwikkelen voor duurzame veredeling. Daarbij nemen we ook het perspectief van de markt en de consument mee. Tevens gaan we in op voedingskwaliteit, smaak de relatie kwantiteit – kwaliteit, nieuwe veredelingsmethoden en nieuwe regelgeving voor biologische veredeling.

Kosten: Euro 400 voor de hele cursus inclusief koffie, thee en eenvoudige lunch. Gedurende de twee weekenden wordt er op zaterdag een eenvoudig diner geserveerd.  Bijkomende kosten kopieën en eventuele materiaal kosten. Reis en verblijf zijn voor eigen rekening. Voor overnachting in de weekenden eenvoudig/op eigen kosten.

Aantal deelnemers: Het minimale aantal deelnemers is 8. Het maximum is 16.

Locatie:  De cursus start op De Beersche Hoeve in Oostelbeers (NB). Dag 5/6 vindt ook in Oostelbeers plaats. Overige dagen vinden plaats op bedrijven door het land heen.

Lees meer