zaterdag 30 mei: Toekomstboeren Campfire+

Please find a short english version here.

In de Campfire + bijeenkomsten in Zuid, Midden en Noord Nederland zal vorm gegeven worden aan de vereniging Toekomstboeren. Wat zijn belangrijke onderwerpen? Welk belangen moeten volgens jou behartigd worden? Waar is behoefte aan? Hoe kunnen we van elkaar leren en elkaar ondersteunen? Kom, denk mee, en sluit je aan!

Toekomstboeren is op weg een vereniging te worden voor nieuwe boeren en mensen die boer willen worden. Toekomstboeren zijn boeren die voorbijgaan aan wat ‘gangbaar’ is in de landbouw, die creatief en innovatief denken en niet bang zijn om nog niet beproefde benaderingen te onderzoeken. Toekomstboeren zoeken vooruitgang in samenwerking met natuur en maatschappij. Bijvoorbeeld door directe verkoop, CSA of permacultuur. En vormen daarmee het fundament voor een duurzamer en democratischer landbouw- en voedselsysteem.

Het aantal nieuwe boeren en mensen die boer willen worden groeit. Maar we kunnen nog veel winsten behalen door samen te werken, van elkaar te leren en waar het nodig is een gezamenlijke stem uit brengen.

Wees welkom op zaterdag 30 mei op tuinderij Croy in Aarle-Rixtel

Programma:

9 uur: meewerken op de boerderij. Neem je zelf een broodje mee? Voor koffie wordt gezorgd.
13 tot 16uur: meewerken op de boerderij.
16uur: Inhoudelijke gedeelte:

  • Inleiding Toekomstboeren
  • Hanny van Geel (Europese coordinatie La Via Campesina): Soortgelijke initiativen in de rest van Europa
  • Plenair: aankaarten van dromen en belemmeringen van nieuwe en toekomstige boeren
  • Discussie in kleine groepjes: alternatieve markten, permacultuur/agroecologie, toegang tot land, en onderwerpen uit de plenaire sessie.

19 uur: potluck met kampvuur

Voel je vrij aan te haken bij een van de onderdelen. Dit is de eerste regionale informele bijeenkomst om Toekomstboeren vorm te geven. Geef je op via info[at]toekomstboeren.nl