Trailer: Documentaire over CSA in Nederland

Een documentaire over community supported agriculture (CSA), of gemeenschapslandbouw, in Nederland. Een portret van zes eigenwijze boeren, die elk hun eigen individuele vorm van CSA hebben gecreeerd. Geinspireerd door de eerste Europese CSA conferentie, werd deze documentaire gemaakt om te laten zien hoe CSA eruit ziet in Nederland.

Een project van Jildou.

Hoewel het concept een breed geaccepteerde definitie en criteria omvat over hoe CSA eruit zou moeten zien, wordt het in de praktijk gevormd door cultuur, agrarisch beleid, economie, en vooral door de mensen die het uitvoeren: boeren en consumenten. Binnen Europa heeft CSA vele verschillende gezichten; verschillen en karakteristieken die het concept alleen maar sterker maken.

De eigenzinnige Nederlanders doen waar ze goed in zijn, en geven hun eigen draai aan CSA. Dat zie je terug, het is een film geworden over aandeelhouders en zelfoogsten, stadslandbouw en cooperatie, toegang tot land en ons huidige voedselsysteem, en bovenal de passie waarmee deze boeren hun werk doen.

Voor iedereen die houdt van eerlijk, gezond en lokaal voedsel, en voor alle toekomstboeren die een CSA bedrijf willen starten: moge deze film je inspireren en aanmoedigen.

De volledige documentaire komt binnenkort beschikbaar voor vertoningen. Tot die tijd, bekijk hier de trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=2j131eTs2ZY