Tuinder gezocht voor landgoed Herinckhave

Landgoed Herinckhave (Overijssel) zoekt vanaf najaar 2019 een tuinder, tuinders-echtpaar met een groen en sociaal hart voor een nieuw op te zetten (biologisch) circulair landbouwbedrijf.

Op het lommerrijke, onder de natuurschoonheidswet (NSW status) vallende 65 Ha tellende Landgoed bevindt zich ook een 1,3 Ha grote (100 jaar oude) boomgaard dat de basis moet vormen voor het tuinbouwbedrijf.

Heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, is pionieren je niet vreemd en is groente-, en fruitteelt jouw passie? Dan zijn wij op zoek naar jou, die voor eigen rekening en risico deze fantastische uitdaging durft aan te gaan.

Je krijgt, indien noodzakelijk, de beschikking over een bedrijfswoning op het landgoed en op de akker komt een Twentse schuur uit 1900 voor opslag en verwerking. Er is de mogelijkheid tot het houden van kleinvee, en er is ruimte voor een (koude) kas. Op termijn komt er een bedrijfswoning beschikbaar.

Je draagt zorg voor de uitvoering van je eigen bedrijf, waarbij we je, indien nodig, graag introduceren bij diverse netwerken en relaties. We zoeken een pro-actieve professional, die op een verantwoorde, creatieve en ondernemende wijze een positieve bijdrage gaat leveren aan een duurzame samenleving en de toekomst van het landgoed.

Wat vragen we van je?

  • Een relevante opleiding op in ieder geval werk en denkniveau MBO-niveau, bij voorkeur in de richting Tuin – en Akkerbouw of aanverwant (Groene Lyceum -HAS – Warmonderhof)
  • Kennis van of ervaring/ affiniteit met (praktijk)onderwijs op het gebied van plantenteelt (zoals biotechnologische technieken); bodem & water, technologische innovaties in de tuin- en akkerbouw
  • Ruime ervaring in gewasteelt
  • Een kas kent voor jou geen geheimen (van modern tot ouderwets)
  • Je woont in Twent of bent bereid hiernaartoe te verhuizen
  • Je vindt het leuk om met mensen met een zorg-, of opleidingsvraag om te gaan.
  • In het bezit van startkapitaal

PROCEDURE INSCHRIJVING
De eigenaar is voornemens het tuinderscomplex op Landgoed Herinckhave bij inschrijving te verhuren. Voor belangstellenden worden twee kijkmiddagen georganiseerd op zaterdag 15 december en woensdagmiddag 19 december van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich per mail aanmelden bij  eric@devaleouwe.nl voor één van de kijkmiddagen onder vermelding van naam, adres,  e-mail en telefoonnummer.

Vervolgens ontvangen gegadigden een uitnodiging voor één van de kijkmiddagen en wordt het informatiepakket per mail verzonden. De inschrijving sluit op 30 november a.s. om 12.00 uur.

Kandidaten die zich hebben ingeschreven, ontvangen voor 24 december 2018 bericht of zij worden uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Op 31 januari a.s. vinden er selectiegesprekken plaats met de verhuurder. Hieronder is een inschrijfformulier te downloaden

Voor meer informatie; www.herinckhave.nl

(Oorspronkelijke tekst: DEVALEOUWE)