Vacature voor een tuinder bij Vaderland

Welkom bij Vaderland. Bij de oude toren in Nederwetten waar Lianne en Joep vorig jaar zijn gestart met het realiseren van hun droom: een natuur- inclusieve kringloopboerderij en belevingsplek.

Wij zijn op zoek naar een Tuinder voor +/- 30 uur per week

Wij zoeken
Een gedreven tuinder die ons team komt versterken. Iemand met ervaring en/of een opleiding in biodynamisch, biologisch tuinieren of permacultuur. Iemand die zorgvuldig te werk gaat en houdt van aanpakken. Wat verwachten we van jou? Je gaat de uitdaging samen met ons aan (je bent dus een teamplayer) om de bodem te verbeteren én het hele jaar groenten te produceren op +/- 0,5 ha. Je legt de tuin mee aan volgens het teeltplan en verzorgt de teelt en de oogst. Je ziet wat de planten nodig hebben en bent bent gemotiveerd om te onderzoeken wat deze bodem en dit bedrijf nodig heeft. Waar nodig ben je bereid om je werkwijze daarop aan te passen.

Wie zijn wij?

Vaderland is een jong en dynamisch bedrijf aan de Dommel in Nederwetten. De boerderij is al vier generaties in de familie. Lianne en Joep zijn bezig om deze boerderij over te nemen van haar ouders. In 2021 zijn we gestart om de boerderij te transformeren naar een gastronomische kringloopboerderij. Er is een boerderijwinkel waar wekelijks verse groenten worden verkocht, zowel los als in groente- en soep kratjes. Van de oogst maakt Joep ook gerechten die worden verkocht in de winkel en in catering-opdrachten. De tuinderij is +/- 0,5 ha en er staat een tunnelkas. We telen (bijna) alle verschillende soorten groenten. De tuinderij draait nu haar tweede seizoen. ​

Wat bieden wij?
Een prachtige werkplek aan de Dommel. Een fijn en gedreven team. Een werkplek waar je veel ruimte krijgt om jezelf te laten zien en ontwikkelen.

www.vaderland.nu/vacature
aimee@vandinten.nl