Voedselbos boerderij Eetbare Wildernis zoekt grond in regio wageningen

Wij willen een stuk landbouwgrond omtoveren tot een eetbare wildernis. Een plek waar wij ons verbinden met de natuur. Wij willen er het bodemleven met rust laten, een diversiteit aan eetbare bomen planten en water creëren voor diversiteit. Een natuurinclusieve boerderij, met een sociaal en educatief karakter. Een plek waar je je kunt inspireren, tot rust kunt komen en gezonde voeding kunt halen!

Het hoofddoel van de boerderij is een voedselbos creëren. Dit is een eetbaar bossysteem dat meestal uit drie of vier lagen beplanting bestaat. Variatie van planten zorgt voor een betere bodem, trekt meer dieren aan en dit doet dienst als een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Ze noemen een voedselbos ook wel iets voor luie boeren, want met de jaren is er steeds minder werk nodig en levert het bos steeds meer op. Je kunt zeggen dat een voedselbos met onze energie meegroeit of meebeweegt 🙂 Dit zorgt er voor dat er ruimte blijft voor creativiteit en nieuwe ideeën. Rond het voedselbos willen we verschillende activiteiten ontplooien die in het begin het opzetten van het voedselbos ondersteunen en naarmate deze groeit en bloeit meer een symbiose vormen.

OM DEZE DROOM TE REALISEREN ZOEKEN WIJ EEN PERCEEL
– Minimaal 3 hectare, met een agrarische bestemming
– Koop heeft onze voorkeur
– Liefst met een (vervallen) woning voor de boeren, of een bouwkavel. Alleen landbouwgrond behoort wellicht ook tot de mogelijkheid.
– In een rustige omgeving (van Wageningen of omgeving)
Neem contact met ons op via info@eetbarewildernis.nl
Kijk voor meer informatie op: www.eetbarewildernis.nl