Voedselbos Lingehout zoekt tuinderij stagiaire

In Geldermalsen, in de Betuwe, bevindt zich Voedselbos Lingehout van 12 hectare. Sinds januari 2022 zijn wij hier bezig met de ontwikkeling en aanleg van een voedselbos met nevenfuncties, zoals een kruidentuin en tuinderij met 2 ha groente- en fruitteelt. Ook bevindt zich op het terrein een appelboomgaard van 3,5 hectare die we gaan omvormen naar voedselbos. 

Voedselbos Lingehout is een coöperatief project met 150 deelnemende huishoudens die oogst afnemen, meewerken en meedenken. In het project werken een parttime projectleider en een fulltime tuinder.

Voor het seizoen 2023 zoeken we één of twee stagiairs die willen helpen met alle voorkomende werkzaamheden. We zoeken praktische aanpakkers die het leuk vinden om veel verschillende soorten werk te leren en uit te voeren. Dat zal vooral werk in de tuinderij zijn, zoals planten, wieden en oogsten van groenten. Maar ook snoeien van (klein)fruit, planten van bomen, meehelpen met de oogstwinkel, en ondersteunen bij andere klussen zoals aanleg van een kruidentuin, plaatsen van een composthoop, etc.

We hebben plek voor 1 voltijd stagiair of 1-2 deeltijd stagiairs. Stageperiode, aantal dagen per week, en stagevergoeding in overleg. 

Lees meer over Voedselbos Lingehout op onze website: https://voedselboslingehout.nl/

Sollicitaties graag per email met korte motivatie en CV naar:
Gerdien Dijkstra (projectleider) gerdien@voedselbslingehout.nl

Graag aangeven of je deeltijd of voltijd stagiair bent, en welke periode en aantal uren per week je beschikbaar bent. Liefst ook aangeven welke dagen je voorkeur hebben.