De zelfvoorzienende stad: Voedselkaravaan Ede

Op 27 oktober is het Störrig Festival in Ede de pleisterplaats van de voedselkaravaan. Het festival is een culinaire ode aan de wilde Veluwe. En dat beleef je met alle zintuigen tijdens demo’s van chefs, wildmarkt, muziek en theater. 
Ook aan het inhoudelijke ontbreekt het niet. Tijdens “de zelfvoorzienende stad” gaan we in op transitie naar duurzame en lokale voedselsysteem. Hoewel hier steeds meer aandacht voor is, is de daadwerkelijke productie en voorziening van lokaal en duurzaam voedsel in veel steden beperkt. In deze workshop verkennen we hoe we initiatieven die lokaal voedsel produceren kunnen bevorderen. We kijken naar de gemeente Ede.
Met o.a. Leon Meijer (wethouder Food), Sandra van Kampen (auteur van het boek Voer! over voedseltransitie), Marit Rietveld (projectleider stadslandbouw en verkorte voedselketen), Susan Drion (Waardenscheppers) en Vereniging Toekomstboeren (initiatiefnemers ontwerp ‘neoruralisatie’). Het gesprek vindt plaats op zaterdag 27 oktober vanaf 11:30 in de Food Floor tent op het Störrig festival. Organisatie: Toekomstboeren, Voedsel Team gemeente Ede, Eetbaar Ede, Herenboeren Ede, VoedselAnders.


Datum:
zaterdag 27 oktober van 11:30 tot 13:30
Locatie:  de stormbaan van de Mauritskazerne aan de Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede. Dat terrein is op die dag festivalterrein van Storrig, hier praktische info. Ons gesprek vindt plaats in de circustent. Toegang is gratis maar zitplaatsen beperkt, kom dus op tijd