Wat we doen

Onze activiteiten worden gedreven door de vraag en wensen van onze leden, en zijn daarom continu open voor verandering en ontwikkeling. Hieronder vind je de dingen die we momenteel doen:

 • Allianties aangaan
  We werken samen met organisaties die hetzelfde doel nastreven. 
  Om er een paar te noemen: Toekomstboeren is lid en een van de trekkers van de Federatie van Agro-ecologische boeren; een alliantie van Nederlandse boerenorganisaties en initiatieven. Ook zijn we lid van La Via Campesina, die zich inzet voor de positie en rechten van de agro-ecologische boer wereldwijd.
 • Boerenvuur
  In het voorjaar en de herfst organiseren we informele bijeenkomsten op een boerenbedrijf, met natuurlijk een kampvuurtje, waar Toekomstboeren elkaar kunnen ontmoeten.
 • Landmarkt
  Nieuwe boeren zijn enthousiast om te werken in de landbouw en ervaren ondernemers willen ruimte bieden voor nieuwe initiatieven. Op onze landmarkten koppelen we deze partijen en hopen we op succesvolle matches!
 • Bundels
  We willen de inspirerende verhalen van toekomstboeren delen, en dat doen we met de publicatie van een reeks bundels, vaak in samenwerking met partners, zoals Ekoland en de BD-vereniging.
 • Kennisuitwisseling
  Samen hebben we een schat aan kennis en ervaring, daar zijn we van overtuigd, dus faciliteren we workshops waar boeren aan het woord zijn en van elkaar kunnen leren.
 • Belangenbehartiging
  We sturen beleidsbrieven naar de overheid en schrijven opiniestukken om onze stem te laten horen. We doen mee aan acties die toekomstboeren ten goede komen.

ENTHOUSIASME & ENERGIE
Voor het realiseren van onze doelen zijn we afhankelijk van de inzet en vaardigheden van onze leden. Toekomstboeren is een nog jonge organisatie, bruisend van ideeën. Ideeën, enthousiasme en energie zijn daarbij zeer welkom! Wil jij ook bijdragen? Stuur dan een mailtje naar info@toekomstboeren.nl.

Ben je al boer, wil je boer worden of wil je de vereniging ondersteunen? Word dan nu lid!

Menu