Waterbuffelboer schrijft boek over 10 jaar ‘buffelen’ (korting voor leden!)

Arjen Swinkels van de Stoerderij heeft een prachtig boek geschreven over 10 jaar buffelen. Niet alleen vinden wij het heel tof dat Arjan zijn ervaringen op deze manier met de wereld deelt, hij heeft ook aangeboden om leden van Toekomstboeren een mooie korting te geven op zijn boek. Voor € 15,00 krijg je het boek thuisbezorgd! *Klik hier* om het boek te bestellen.

Waterbuffelboer schrijft boek over 10 jaar ‘buffelen’ In de herfst van 2010 startte Arjan Swinkels (40) op de locatie van het voormalige melkveebedrijf van zijn ouders in het Brabantse Son en Breugel met het houden van waterbuffels. Gedurende tien jaar bouwt hij met beperkte middelen aan zijn droom. Inmiddels telt zijn kudde honderd waterbuffels en produceert hij zélf de beroemde Italiaanse buffelmozzarella. In het jubileumboek ‘Stoer’ vertelt de boerenzoon over zijn eigenwijze beesten en zijn eigenzinnige manier van boeren.

Buffels in het kanaal
Vanaf het moment dat de buffels voet op Breugelse grond zette koos Swinkels voor een bijzondere bedrijfsvoering. Door zijn waterbuffels jaarrond buiten te laten lopen en te werken met een familiekudde (kalfjes blijven bij de buffelkoe) ontwikkelt hij het concept ‘Stoer’ als buitenbeetje in de Nederlandse waterbuffelhouderij. Zijn manier van werken zorgt ook voor de nodige avonturen, zoals een ontsnapping waarbij zijn stieren bijna op de snelweg belanden en een groep pinken dat het kanaal in springt.

Het Boerenleven
In 2016 staat het buffelbedrijf van Swinkels in de schijnwerpers als hij gedurende een half jaar wordt gevolgd door Erben Wennemars voor het tv-programa Het Boerenleven van Omroep Max. De uitzending wordt bekeken door een miljoen mensen en heeft positieve gevolgen voor zijn boerderij. Ook dit komt aan bod in zijn boek ter ere van het tienjarig bestaan van zijn boerderij.

Jubileumboek
‘Stoer’ is een mooi relaas geworden over tien jaar stoer boeren. Over tegenslagen en meevallers, knulligheden en gepruts, Crowdfunding, marketing en ‘knuffel de buffel’. Het boek is voor € 20,00 te koop via de website van De Stoerderij (www.destoerderij.nl), bij alle bekende online boekenshops (o.a. bol.com) en bij diverse boekhandels.

Leden van Toekomstboeren betalen maar € 15,00!
Bestellen kan *hier*