8 & 9 december Zaden, boeren en autonomie: Toekomstboeren op bezoek in Vlaanderen bij Boerenforum

Kom kennismaken met onze Vlaamse collega’s en laat je onderdompelen in de wereld van zaden en zadenteelt!

Met op donderdag 8 december praktijkuitwisseling op twee agroecologische boerderijen, met rondleiding, dialoog, onderlinge uitwisseling en een heerlijke lunch. Waarbij we de dag afsluiten met een potluck diner en een Belgisch biertje bij een vuurtje. 

Voor de liefhebber is er de mogelijkheid om op vrijdag 9 december aan te sluiten bij een studiedag over zaden en zaad vermeerderen, die georganiseerd wordt door Vitale Rassen vzw.

Wil je blijven slapen, laat het dan even weten via ons aanmeldformulier. Ook wensen en aanbod voor carpoolen kun je hierop invullen. Hieronder vind je meer informatie over het programma.

We hopen je in het Vlaamse land te mogen  verwelkomen!

PROGRAMMA

Donderdag 8 december 11uur – 17uur met aansluitend potluck diner

Bezoek aan “de Akelei” in Schriek
Wat komt er kijken bij het zelf vermeerderen van zaden? Bio-dynamische tuinderij de Akelei doen dit al jaren met succes. Tuinder Greet vertelt ons er alles over. Ook hoe zij de rol van agroecologische boerderijen ziet in het landschap van zaden, autonomie en de afname van agrobiodiversiteit.

Boerenlunch (vrije bijdrage)

Bezoek aan “t Schaaphof” in Landegem
Na de Akelei gaan we naar biologische zelfoogst tuinderij “t Schaaphof”, waar vier tuinders samen een coöperatie vormen. We horen hoe zij dat doen, waarom zij dat doen en hoe zij denken over een werken aan zaden en autonomie.

Boerenvuur (vanaf 16:00 uur)

Potluck diner

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Deelname is voor leden van Toekomstboeren en leden van Boerenforum gratis. Voor de lunch, verzorgd door de Akelei, vragen we een vrijwillige bijdrage. Vervoer graag zelf onderling verrekenen.

Vrijdag 9 december themadag door Vitale Rassen
Op vrijdag 9 december kan je deelnemen aan een inhoudelijke dag over zaden en zaad vermeerderen, georganiseerd door Vitale Rassen vzw. Deze dag wordt niet door ons georganiseerd, aanmelden verloopt daarom via Vitale Rassen vzw en kost €15 voor de hele dag inclusief lunch.