Succesvol: Tuinder gevonden voor zelfoogsttuin “Kansrijk” (vlakbij Utrecht)

*Succesvol* Op fietsafstand van Utrecht ligt een zelfoogsttuin. Deze tuin “Kansrijk” is z’n oprichter kwijtgeraakt en zoekt nu een tuinder die de tuin een nieuw gezicht wil geven. De basis is aanwezig (klanten, vruchtwisseling, overdekte ruimte, website, gebruik diverse materialen), maar er is ook genoeg ruimte om de tuin je eigen invulling te geven: kleiner/groter, deeltijd/voltijd, klantenkring uitbreiden of verbreden.
De tuin ligt in de bebouwde kom en is samen met 3 andere biologische bedrijfjes gevestigd op twee hectare land. Je werkt dus niet op een eenzame vlakte, maar er is altijd wel wat reuring. Het hele perceel draagt een Skal-keurmerk, dus volledig biologisch werken is wel een must. Als je beginnend tuinder bent, is er begeleiding en ondersteuning. Maar ook als je gevorderd bent, mag je daar natuurlijk gebruik van maken als je dat wilt.
Een bescheiden klantenkring is aanwezig: deze mensen willen in 2020 graag weer komen plukken. Maar je hoeft niet alles hetzelfde te doen zoals de vorige tuinder. Je kunt je eigen keuzes maken wat betreft assortiment, prijs, oogstaandeel, tijden, activiteiten etc. Je kunt klein beginnen en uitbreiden tot zo’n 3500 m2 beteelbare grond. Naar schatting kun je daar zo’n 60 families blij mee maken.
*Succesvol*

Info  over de tuin: www.tuinkansrijk.nl